masajmasajul


Istoria ne-a arătat că masajul s-a practicat în toate timpurile şi s-a dezvoltat la toate popoarele cunoscute. Nu sunt date sigure despre primele civilizaţii care au aplicat masajul (chinezi, indieni, egipteni), însa medicina tradiţională chineză atestă că masajul este o terapie practicată de peste 3000 ani.

Masajul a fost unul dintre primele şi cele mai simple mijloace pentru alinarea suferinţelor. La greci şi romani, au avut loc primele aplicaţii ale masajului sportiv, constituind o metodă importantă de îngrijire a atleţilor. Alte popoare vechi ale orientului (asirieni, babilonieni) au folosit masajul ca tratament al războinicilor răniţi în luptă (masajul de recuperare).

Masajul medical a început să se dezvolte la noi în cea de-a doua jumătate a secolului trecut. Primii medici care au introdus masajul medical au fost specialişti în ortopedie, chirurgie şi reumatologie.


Efectele masajului:

  • îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii şi excesul de sebum din glandele sebacee
  • înviorează tonusul muscular şi împiedică formarea depozitelor de grăsime din ţesuturile pielii (hipoderm)
  • combate celulita
  • stimulează producerea de endorfine (hormonii bunei dispoziţii)
  • reduce tensiunea musculară
  • îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi cea limfatică
  • reduce anxietatea şi stresul
  • măreşte mobilitatea şi flexibilitate articulaţiilor

Masajul general de relaxare (suedez)

Masajul clasic suedez a fost inventat de terapeutul suedez, Per Henrik Link. În tinereţea lui, acesta a suferit de o boală cumplită-artrita reumatoidă. Combinând studiile sale medicale cu informaţiile acumulate în lunga sa căutare a unei metode de înlăturare a durerii, Link a creat un sistem de masaj şi miscări de gimnastică, care nu numai că i-au vindecat boala, dar au devenit extrem de populare. Este ceea ce numim astăzi masajul suedez.

Îl recomandăm persoanelor stresate, cu o activitate psihică sau fizică solicitantă. Două şedinţe pe săptămână sunt suficiente pentru a obţine o stare de relaxare şi bună dispoziţie pentru întreaga săptămână.


Masajul anticelulitic

Este un masaj care stimulează circulaţia sanguină şi limfatică locală, activându-se metabolismul pielii. Depunerile adipoase sunt resorbite şi îndepărtate.

Acest masaj combinat cu un regim adecvat duce la eliminarea toxinelor din ţesuturi redând elasticitatea pielii. Acţionează şi asupra musculaturii, articulaţiilor şi ligamentelor.

Masajul practicat în cadrul centrului nostru combină tehnicile de frământat şi netezire cu cele de drenaj limfatic, eliminarea toxinelor fiind astfel accelerată. Intensitatea creşte progresiv, evitându-se astfel durerea insuportabilă sau spargerea vaselor de sânge.


Reflexoterapia

Reflexoterapia, ramură a medicinei alternative îşi are originea cu peste 5000 ani în urmă, lucrările şi frescele civilizaţiilor egiptene şi chineze, atestând acest fapt.

Reflexoterapia reprezintă ştiinţa zonelor reflexogene ale organismului care ajută la vindecarea acestuia prin activarea la distanţă a unor puncte energetice.

Fiecare organ din corp are zone de proiecţie în talpă, palme, picioare, coloană, faţă sau ureche. Tratamentul prin reflexoterapie constă în masarea acestor puncte în scopul de a stimula organele corespondente afectate.

O mulţime de probleme îşi găsesc alinarea şi vindecarea cu ajutorul reflexoterapiei: stresul, migrenele, tulburări digestive, endocrine, de metabolism, afecţiuni hepato-biliare, renală sau circulatorii.

Prin masaj se facilitează circulaţia sanguină şi transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere.

Indicăm ca prima etapă o şedinţă de diagnosticare şi ulterior o recomandare a tratamentului.
Următorul pas este detoxifierea organismului prin minim 10 şedinţe de reflexoterapie combinate cu cure de ceaiuri (între 1,5–2 litri/zi).
Apoi, în funcţie de stadiul afecţiunii vă recomăndăm tratament naturist şi o nouă serie de şedinţe de reflexoterapie (o dată sau de 2 ori/săptămână - în general).