Tehnica Bowen este o terapie holistica, ce se bazeaza pe declansarea capacitatii de auto-vindecare a propriului nostru corp. Suntem fiecare in parte individualitati unice, deci si afectiunile de care suferim pot sa se manifeste diferit. Exista insa un medic care stie exact ce este in neregula si unde este localizata cauza problemelor – DOCTORUL INTERIOR! Prin aplicarea miscarilor specifice Bowen, extrem de delicate, pe anumite locatii precise de pe corp, trezim “Doctorul Interior” care preia comanda si incepe procesul de vindecare! Geniul lui Tom Bowen, fondatorul tehnicii Bowen, a constat in descoperirea faptului ca organismul nostru dispune de abilitatile necesare rezolvarii oricarei afectiuni si ca aceste abilitati se declansaza in momentul in care se realizeaza relaxarea corpului.

Modul in care functioneaza terapia este prin transmiterea de mesaje corecte pentru ca organismul nostru sa “re-formateze” sistemul, sa se intoarca la matricea originala. Astfel, noi cerem organismului sa intreprinda masurile necesare pentru vindecare, in propriul sau ritm, oferindu-i timp si respectandu-i limitele.

Un tratament Bowen consta in aplicarea unor miscari delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice de pe corp. Exista pauze de cateva minute intre secventele de miscari; acestea sunt foarte importante si necesare pentru a oferi corpului posibilitatea de a prelucra mesajele transmise prin intermediul neurotransmitatorilor.

Durata unei sedinte vairaza de la o sedinta la alta, de la un pacient la altul, aceasta cuprinzandu-se intre 1-2 ore. De asemenea, durata unei cure de vindecare variaza in functie de particularitatile fiecarui corp.